علاوه بر رسیدگی افراد به جهت زیبایی پوست، زیبایی ناخن نیز از مواردی است که خیلی از افراد مخصوصاً بانوان به آن اهمیت زیادی می دهند. در واقع یکی از پرطرفدارترین و شلوغ ترین قسمت های مربوط به سالن ها ی زیبایی بانوان، بخش مربوط به کاشت ناخن و ژلیش آن است.
در این مقاله ما علاوه بر تعریف ژلیش، به معرفی مراحل ژلیش ناخن پرداخته و راهکارهایی برای پاک کردن آن از ناخن را عنوان می کنیم :
ژلیش ناخن چیست ؟
قبل از هر چیز لازم است یادآوری کنم، ژلیش ناخن یا همان لاک ناخن با کاشت ناخن به روش ژل متفاوت است.
ژلیش ناخن تنها برای طراحی ناخن و استفاده از رنگ های مختلف برای زیباتر کردن ظاهر ناخن به کار می رود و تغییری در فرم یا بلندی آن ایجاد نمی کند.

در واقع ژلیش ناخن همان لاک زدن ناخن ها برای مدتی طولانی است. به طوریکه تقریباً نزدیک به یک ماه و شاید هم بیشتر ماندگاری داشته باشد، بدون اینکه لاک پاک شود یا رنگ آن تیره گردد.
تفاوت ژلیش ناخن با لاک معمولی در چیست ؟
ژلیش ناخن به نسبت لاک معمولی، زمان و هزینه بیشتری میطلبد. در موقع شستن ظروف یا در معرض بودن دست با مواد شوینده، لاک معمولی سریع تغییر حالت میدهد اما ژلیش، مقاومت بیشتری نسبت به تغییر رنگ در مدت کوتاه دارد و ترکخوردگی آن از لاک معمولی کمتر است.

لاک ژلیش مثل لاک معمولی در معرض هوا خشک نمی شود و پس از قرار گرفتن زیر نور لامپ مخصوص است که به حالت جامد در می آید. پس از آنکه در زمان تعیین شده ناخن های خویش را ریز نور لامپ LED یا UV قرار دادید، لاک سفت می شود.
این فرآیند طی مراحلی انجام می شود و در انجام آن از دستگاه LED یا UV استفاده می گردد.
کیفیت و میزان ماندگاری آن هم به کیفیت و سبک کار انجام شده مربوط است.
تفاوت ژلیش ناخن با کاشت ناخن چیست ؟
گاهی بانوان جوان، کاشت ناخن را با ژلیش ناخن اشتباه میگیرند، این در حالیست که این دو مورد تفاوت های اساسی با هم دارند. در کاشت ناخن، موادی از جنس پلاستیک یا پودرهای فشردهشده روی ناخن شما قرار میگیرد و سبب بلندتر و ضخیمتر شدن ناخن میشود که معمولا طرح و رنگهای گوناگونی دارند تا این ترکیب مصنوعی، سبب ظاهر خوب ناخن شود.

درحالیکه در فرایند مانیکور ناخن با ژل (ژلیش ناخن)، از مواد ژلمانندی روی ناخنهای طبیعی شما استفاده میشود و هدف از آن، بلندتر نشاندادن ناخن نیست.
در ژلیش ناخن، بر خلاف کاشت ناخن، باید از نور لامپهای ال ای دی یا اشعه ماوراءبنفش برای خشک شدن ژلیش استفاده کرد که این فرایند در کاشت ناخن، کاربردی ندارد.
لوازم مورد نیاز ژلیش ناخن کدامند؟
- لاک پایه
- دستگاه UV- LED
- استون خالص
- محلول کلینزر ناخن
- سوهان دستی ناخن
- بافر ناخن
- عقب زن و نیپر
- ضد قارچ و پرایمر ژل
- لاک ژل
- روغن کوتیکول و لوسیون
مراحل انجام ژلیش :
ژلیش ناخن طی سه مرحل انجام می شود :
۱. مرحله اول
در این مرحله با مرتب سازی ناخن ها می پردازند یعنی ابتدا ناخن کار پوست اطراف ناخن که کوتیکول نامیده می شود را مرتب می کند، سپس براساس سلیقه شما ناخن را به شکل گرد، مربعی و یا بلند سوهان کرده و پدیکور می کند.

۲. مرحله دوم
ناخن کار در این مرحله روی ناخن به کمک سوهان خراش هایی را ایجاد می کند . به این ترتیب لاک ژل بهتر به سطح ناخن می چسبد در نتیجه لاک دوام بیشتری خواهد داشت و ظاهر ناخن خیلی ضخیم به نظر نمی رسد.

۳. مرحله سوم
در این مرحله نوبت لاک زدن است. برای پررنگ و زیبا به نظر رسدین رنگ لاک ، بروی ناخن، دو لایه لاک روی ناخن زده می شود.
به طوریکه بعد از زدن لایه اول لاک ژل، لازم است شخص انگشتان خود را داخل یک دستگاه کوچک خشک کننده با اشعه UV وارد نموده و چند ثانیه ای صب کند تا زمانیکه لاک کاملاً خشک شود.

بعد از این مرحله لایه دوم لاک هم زده می شود و مجدد بایددر دستگاه گذاشته شود تا خشک شود.
پاک کردن ژلیش ناخن :
چنانچه برای پاک کردن ژلیش به آرایشگاه مراجعه کنید :
ناخن کار ، معمولا پنبهای را با استون ۱۰۰ ٪ نمناک کرده، روی ناخن قرار میدهند و با فویل آلومینیومی میپوشانند. پس از گذشت یک ربع تا بیست دقیقه، متریال قرارگرفته روی سطح ناخن حذف میشود. البته کیتهای مخصوصی هم در بازار وجود دارد که میتوان با آنها نیز ژلیش روی ناخن را حذف کرد.
چنانچه خودتان قصد پاک کردن ژلیش ناخن هایتان را دارید :
اولین مورد اینکه باید خیلی دقت، صبر و حوصله به خرج دهید، سپس با استفاده از دستورالعمل زیر اقدام نمائید:
- استون ۱۰۰ درصد یا محلول تمیز کننده ناخن تهیه کنید. محلول های تمیز کننده ناخن از استون ملایم تر هستند و اسیب کمتری وارد می کنند.
- یک گوش پاک کن یا پنبه کوچک را به محلول اغشته نموده و به آرامی روی سطح ژلیش بکشید.
- برای مدتی مثلاً بیست دقیقه یا کم تر( بسته به نوع و سختی ژل) اجازه دهید مواد تمیز کننده روی ناخن بماند. در این مدت ناخن ها را داخل فویل های آلومینیومی بپیچید. هنگامی که ژلیش بطور کامل پاک شد، با مقدار کمی آب هر ناخن را شست و شو دهید.
- دست هایتان را با حوله خشک کنید و از کرم های مرطوب کننده دست و روغن های تقویتی ناخن استفاده کنید.
- پوست اطراف ناخن را از بین نبرید و حتماً با مرطوب کننده ها آبرسانی کنید.
این فرآیند بسته به نوع مواد ژلیش شما ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. همینطور می توانید از یک پوشر کوتیکول برای برداشتن مواد باقی مانده در گوشه های ناخن و پاک کردن کوتیکول ها و پوست های اضافی استفاده کنید.
این نکته را بهخاطر داشته باشید که هیچگاه ژلیش ناخنهای خود را با وسایل تیز و نوک چاقو صاف یا پاک نکنید. حتی از سوهان هم نباید برای پاک کردن ژلیش ناخن استفاده کرد. این کار بهشدت به صفحه ناخن شما آسیب میرساند.
مواد بهکار رفته در ژلیش ناخن، سبب شکنندگی و تضعیف بافت ناخن در کوتاهمدت نمیشود. فقط روش پاک کردن آن است که سبب آسیب به صفحه ناخن میشود. همچنین، استون سبب خشکی سطح ناخن میشود و برای سلامت ناخن مضر است. بهتر است پاکسازی را با مواد مرغوب و بهکمک ناخنکار در آرایشگاه انجام دهید.